költözés költöztetés fuvarozás Bató Csaba HIDRO-BUILD KFT.

KÖLTÖZÉS KÖLTÖZTETÉS FUVAROZÁS MINDEN SZINTEN SZINTE INGYEN

napraforgo_virag.jpg

szakkepzes080130medium.jpg

ICSI KÖNYVELŐ ÍRODA.j0236395.gif

VÁLLALUNK  KÖNYVELÉST  
 
                                                                                ADÓTANÁCSADÁST 
 
 
 
                                                              BÉRSZÁMFEJTÉST
ÚJ  SZOLGÁLTATÁSUNK
VÁLSÁGKEZELÉS

 

MINDENT MEGTUDHAT RÓLUNK

 click a feliratra

 

PARTNER CÉGÜNK:" HIDRO-BUILD KFT.

 

 

KÖNYVELÉSj0318168.gif     ADÓTANÁCSADÁS 

j0430490.jpg 

 

 

 

Ha egy könyvelő elnéz valamit, az akár súlyos milliókba is kerülhet egy vállalkozónak. Ugyanakkor rengeteg pénzt és időt takaríthat meg az, aki jól választ könyvelőt. Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületének alelnöke azt ajánlja, hogy a regisztrált mérlegképes könyvelők hivatalos listájáról válasszon a vállalkozó, amely megtalálható a Pénzügyminisztérium honlapján (www.pm.gov.hu). Ezen a listán a címek, telefonszámok mellett arról is tájékozódhatunk, hogy a könyvelő milyen nyelvet beszél. Nem árt arra sem rákérdezni, hogy a könyvelőnek van-e felelősségbiztosítása, ez esetben ugyanis biztosítója megtéríti a hibájából okozott kárt. Sajnos, kevés könyvelőnek van biztosítása, s ők a drágábbak közé tartoznak.
Nézzünk szét a könyvelő irodájában, s különösen a könyvespolcának szenteljünk nagy figyelmet – hangsúlyozza Vadász Iván. Ha utóbbi roskadozik a közlönyöktől, jogszabálygyűjteményektől, szakirodalomtól, az a legtöbb esetben azt jelzi, hogy az illető rendszeresen követi a – kis túlzással – naponta változó jogszabályokat.
Nem mindegy az sem, hogy a könyvelő otthonosan kezeli-e a számítógépet (jó jel, ha van például e-mail címe). Sokkal kényelmesebb dolgunk van, ha például az APEH-hal elektronikusan kommunikálhatunk. Pláne, mivel a könyvelő a vállalkozó felhatalmazásával április elsejétől elektronikusan benyújthatja az adóbevallását.
A vállalkozás indításának pillanatában néhány adózási kérdéssel kapcsolatban nagyon résen kell lenni. Alaposan utána kell például járni annak, hogy a választott gazdasági tevékenységhez kapcsolódik-e valamilyen bejelentési kötelezettség. Ha például ingatlan bérbe adásával akarunk foglalkozni, akkor még az indulás előtt el kell döntenünk, hogy áfásan vagy áfamentesen akarunk tevékenykedni, mivel azt előre be kell jelentenünk az adóhivatalnak.
Az áfabesorolás megválasztásánál amúgy is nagyon kell vigyázniuk a vállalkozásoknak, mivel óriási adóhiányokat sózhatnak a nyakukba, ha rosszul választanak. Ennek természetesen akkor van tétje, ha a legmagasabb 25 százalékos áfakulcsnál kisebbről van szó.
Legelőször is a Központi Statisztikai Hivatal szolgáltatási jegyzékében kell utánanézni a tevékenység pontos besorolásának. Ezután következik a VPOP vámtarifajegyzéke. Annyi a dolga a vállalkozónak, hogy levélben leírja termékének vagy szolgáltatásának jellemzőit, s a VPOP válaszában megmondja, hogy mennyi az áfa.

MI IS  SZERETJÜK  A  KÁVÉT.

 

 

 

 

 

 

Könyvelőváltás

 

 Aki nincs megelégedve könyvelőjével, bármikor nyugodtan válthat, általános jelenség viszont, hogy a cégtulajdonosok akkor is megvárják az évváltást, ha tudják, hogy cégük nincs jó kezekben. Pedig nem egyedi eset, ha valaki nincs megelégedve könyvelője teljesítményével, szakmai tudásával, bizonytalannak látja az aktuális jogszabályokban, emiatt pedig a cégre bírságot szabnak ki (amely kárt esetleg a könyvelő nem is hajlandó megtéríteni), vagy ha a megbízott szakember adatokat, tényeket „tart meg magának”, vagyis nem ad tájékoztatás a cég helyzetéről, eredményéről. A jó könyvelő onnan „ismerhető fel”, ha a vállalkozás által az adott pillanatban elért eredményről többször is tájékoztatja az év folyamán ügyfelét, aki december közepén már a várható eredménnyel és az adóterhekkel is tisztában lehet. Ha mindezzel nem találkozunk, akkor okkal elégedetlenkedhetünk könyvelőnkkel, viszont a cég működőképességét emiatt nem lehet kockára tenni: váltsunk tehát év közben könyvelőt! S hogy mi alapján válasszunk új pénzügyi szakembert? Egy biztos: ne hely alapján - ne feltétlenül a legközelebb eső könyvelőiroda mellett tegyük le a garast! Mint ahogy vásárláskor is azt a boltot, áruházat választjuk, ahol a legjobbnak tartjuk a minőséget, úgy e téren se legyen más szempontunk. A feljebb írtak talán mindenkit meggyőztek, miért is nem lehet ez a legfőbb szempont…

 

 

 

 
hidro-build_kft.alairas.gif

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 30
Heti: 49
Havi: 396
Össz.: 117 193

Látogatottság növelés
Oldal: Könyvelés
költözés költöztetés fuvarozás Bató Csaba HIDRO-BUILD KFT. - © 2008 - 2024 - koltozes.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »